Per Andersson: I tuffa tider behöver vi hålla ihop kring frågor som är viktiga för oss

Det finns styrka och engagemang att hämta i golvindustrins branschorganisationer. När golvföretag kan engagera sig i gemensamma frågor finns mycket att vinna, menar Per Andersson, ordförande i GBR Syd och VD på Ljungby Golv.

Vi på Golventreprenad Gruppen tror inte att ensam är stark. Tvärtom. I vår företagsfamilj har vi samlat erfarenhet och kunskap från golvläggare i hela Sverige. Tillsammans kan vi lära av- och stärka varandra.Därför ser vi det som en viktig faktor att  företagen i koncernen engagerar sig i såväl nationella som regionala branschorganisationer. 

Varför? Jo, starka branschorganisationer är avgörande för en levande och konkurrenskraftig golvindustri. Det är viktigt för golvföretagen att lyfta blicken och engagera sig i gemensamma frågor, menar Per Andersson, ordförande i GBR Syd och en del av Golventreprenad Gruppen.
- I tuffa tider behöver vi hålla ihop kring frågor som är viktiga för oss, säger Per Andersson i en intervju i Golv till Tak #4. 

Per menar att samarbetet inom golvbranschen är en viktig framgångsformel, där företag kan åstadkomma så mycket mer när de engagerar sig tillsammans. Engagemanget kan se ut på olika sätt. Till exempel genom förbättrade produkter. 

Som exempel nämner Per att regionala golvläggare länge har efterlyst möjligheten att välja keramik med lägre klimatbelastning.
- Nu har Konradssons Kakel som enda GBR:ansluten keramikleverantör, lyssnat på våra önskemål och utvecklat ett grönt kakelval som är stämplat, godkänt och har en dokumenterat lägre klimatpåverkan. Det hjälper att lyfta frågor tillsammans.

Per kommer med ett tydligt budskap till golvläggare i hela landet. Tillsammans kan vi åstadkomma mycket, menar han.
- Ta chansen att engagera dig i någon av alla de arbetsgrupper som Golvbranschen har, såsom tekniska kommittén, GAP, eller GAGG. Du har möjligheten att påverka och utveckla branschen, och samtidigt träffa trevliga kollegor. 



Klicka här för att läsa mer om Golventreprenad Gruppen.

Klicka här för att läsa  Golv till Tak #4.

Föregående
Föregående

Golventreprenad Gruppen blir InArea

Nästa
Nästa

Golventreprenad Gruppen förvärvar Bergslagens Golvservice