Vår affär bygger på både kompetens och hjärta

Golventreprenad Gruppen har ett tydligt mål. Att ta golvbranschen till bästa möjliga nivå tillsammans med resten av bolagen i företagsfamiljen. Utvecklingen glädjer koncernens vd, Hans Förster. I slutet av december diskuterade han branschens framtid tillsammans med Byggindustrin. 

Det finns en tydlig röd tråd som går genom hela byggbranschen. Små och medelstora företag inser styrkorna som finns i att samarbeta. Därför slår de sig samman med andra bolag, för att kunna utveckla sina egna verksamheter – och branschen i stort. 

Hans Förster, vd på Golventreprenad Gruppen, insåg att golvbranschen stod inför samma utveckling.
- Golvbranschen är väldigt fragmenterad. I snitt har företagen fyra till fem anställda. Samtidigt har professionaliseringen av byggbranschen ökat med åren, vilket ställer högre krav på Underentreprenörerna, säger han i en intervju med Byggbranschen.

Tillsammans med kollegor från branschen, insåg Hans värdet i att skapa en stor, rikstäckande golvaktör. Med Finansieringen genom samarbete med Small Cap Partners, ett mindre Private Equity-bolag i Malmö, löstes förutsättningarna att gå vidare.
- Med det samarbetet blev det möjligt för oss att göra våra första förvärv, säger Hans Förster. 

Sedan dess har koncernen fortsatt växa, trots coronapandemi, krig i Europa och kärva ekonomiska tider. Golventreprenad Gruppen består idag av 22 bolag och över 700 anställda över nästan hela landet. Det hade inte varit möjligt att genomföra utan de täta banden till entreprenörerna själva – och att Hans och hans kollegor i ledningsgruppen var välkända och omtyckta i branschen. 
- Vår affär bygger på att vi har både kompetens och hjärta. Om man har drivit sitt bolag i 20 år släpper man inte in vem som helst, man vill vara trygg i att få se sitt livsverk utvecklas vidare, säger Hans. 

När Golventreprenad Gruppen söker efter nya bolag, är siktet inställt på bolag som har utvecklats i rätt riktning över tid, men som vill vidare mot nya mål.
- De bolag vi förvärvar är de som varit bäst i branschen länge, och visat på en långsiktig lönsamhet. Vi är inte intresserade av turnaround-bolag i dagsläget, då vi just nu inte har resurserna som krävs för att vända dem. Vi lägger stor vikt vid att de som driver bolaget kan tillföra någonting till gruppen. 


Läs hela intervjun med Hans Förster här!

Föregående
Föregående

Golventreprenad Gruppen förstärker sin närvaro i Skellefteå

Nästa
Nästa

Golventreprenad Gruppen etablerar sig i Enköping och Uppsala