Marknadsledande & prisbelönt för hållbarhet – vi välkomnar BL-Interiör

Västerbottniska BL-Interiör är flerfaldigt prisat för sitt hållbarhetsarbete och sedan januari 2024 är de en del av InArea Group.

– Det är jätteroligt. Vi ser fram emot att ingå i en större koncern, säger Daniel Fajers, tidigare ägare till BL-Interiör.

Daniel Fajers, Vice-VD och Arbetsledare & Kalkyl på BL-Interiör samt Olov Persson, VD & Arbetsledare på BL-Interiör.

Umeå-baserade BL-Interiör är en stabil verksamhet med 41 år på nacken. Golv- och plattsättningsbolaget togs över 2018 av Olov Persson och Daniel Fajers, som själva började i bolaget 1996 respektive 2006.

– Vi satsade redan från början på att skapa en härlig känsla på jobbet. Gemenskap och att trivas är en framgångsfaktor, säger Olov, som både han och Daniel behåller sina nuvarande roller i bolaget.

Under duons ledning har BL-Interiör vuxit till ett 50-tal golvexperter, och från cirka 40 till 80 Mkr i omsättning. De är marknadsledande i Umeå och har uppdrag i stora delar av norra Sverige.

Vill påverka och bidra på riktigt

Redan från start var det en självklarhet att satsa på hållbarhet.

– Vi har ett genuint miljöintresse och vi vill bidra så mycket vi kan till att djur, natur och människor mår bra, säger Daniel.

BL-Interiör har bland annat beräknat sitt klimatavtryck för scope 1, 2 – och 3.

– Det är vi unika med i branschen. Det är i scope 3 våra stora utsläpp finns. Kan vi påverka våra leverantörers transporter och våra kunders produktval, kan vi bidra på riktigt, säger Olov.

En stor koncern med tyngd

2023 fick BL Interiör motta Umeå kommuns miljöpris för sitt hållbarhetsarbete och driv i miljöfrågor. Under året som gick blev de även utsedda till Årets Hållbaraste företag inom Golvkedjan, vilket inkluderar miljömässigt, ekonomiskt och socialt ansvarstagande.

– När vi nu ingår i en stor koncern får vi ännu fler kanaler utåt och mer tyngd för att påverka i hållbar riktning. Det är också roligt att vara en del av ett större sammanhang. Vi känner redan många av våra kollegor i InArea Group och vi är väldigt trygga och nöjda med att ta det här steget, säger Daniel.

Föregående
Föregående

VD-byte på BBM i Karlstad

Nästa
Nästa

InArea Group förvärvar BL-Interiör