Vi vill utveckla hela golvbranschen

I slutet av 2019 la vi grunden för det som skulle bli Golventreprenad Gruppen.
Fyra välkända aktörer inom golventreprenad gick samman med investmentbolaget SCP Area, alla med ett gemensamt mål: att skapa en koncern som den svenska marknaden aldrig upplevt tidigare.

Idag är vi mer än Sveriges största koncern inom golventreprenad. Vi är en företagsfamilj som fortsätter växa. En aktör som vill vara med och bidra till att hela golvbranschen utvecklas inom hållbarhet, jämställdhet och ansvarstagande

En regional och rikstäckande företagsfamilj

Golventreprenad Gruppen är en ovanlig koncern. Vi är både regionala och rikstäckande, vilket är en av våra styrkor. Företagen i vår företagsfamilj finns över hela Sverige och leder utvecklingen i sina specifika marknader.

Vi verkar på olika marknader, har olika kompetenser och expertområden. Med samma gemensamma vision om hållbarhet, lokal närvaro och kvalitet.

Tillsammans bistår vi varandra med expertkunskaper som hjälper både den lokala entreprenören och koncernen. Vi utvecklas av våra respektive styrkor, med stark samverkan och samarbete.

- Vi vill utvecklas genom samarbete i ett större sammanhang. Vi har en gemensam vilja att driva utvecklingen framåt, både för våra respektive företag och golvbranschen i stort, säger Fredrik Ottosson, VD på Ottossons Golv.

Tomas Larsson är VD för BBM i Karlstad. Han ser stärkt konkurrenskraft som en av koncernens största styrkor.
- När vi kan driva projekt tillsammans säkerställer vi både kompetens och leveranssäkerhet. Det blir en trygg affär för beställaren, som när vi samarbetade med Ottossons Golv i ett sjukhusprojekt i Skövde. 

Vi vill utveckla golvbranschen

Byggbranschen befinner sig i stark utveckling. Den stora förändringen sker i professionaliseringen av företag och aktörer. Det ställer högre krav på marknadens aktörer, det är positivt för alla parter.

-  Golventreprenadsgruppen vill vara med och driva utvecklingen framåt och ställer krav på oss. Vi kommer att vara lyhörda, investeringsvilliga och är beredda att lära av varandra, säger Hans Förster, VD på Golventreprenad Gruppen. 

Tillsammans har vi en gemensam vision framåt. Golventreprenadsgruppen ska vara en stabil och professionell golvkoncern. Och vi ska roligt på vägen. 

- Tillsammans kan vi driva och stötta varandra. Istället för en lokal kompanjon, har jag flera stycken över hela landet, säger Tomas Larsson. 

Alla bolag i koncernen har behållit sina namn, organisationsnummer och en betydande ägarandel i sina bolag. Dessutom sitter företrädare för bolagen i Golventreprenadsgruppens ledningsgrupp och styrelse. 

Vi i Golventreprandsgruppen har siktet inställt. Vi kommer att utvecklas som koncern – och växer tillsammans med nya bolag och samarbetspartners. Med gemensamma krafter vill vi vara en av krafterna som driver och utvecklar golvbranschen mot en ljusare och mer hållbar framtid. Vi delar mer än gärna med oss av vår kunskap, och ser fram emot att lära oss av andra. 

Följ med oss på vår resa! 


Föregående
Föregående

Golventreprenad Gruppen förvärvar Örestads Plattsättning

Nästa
Nästa

Golventreprenad Gruppen och Firma Bygge Golvproffsen Öst AB gör förvärv i Linköping