Därför bör du utbilda dig till golvläggare

Vill du ha ett ha ett tryggt jobb med varierande arbetsuppgifter och bra lön? Då borde du utbilda dig till golvläggare. Utbildningen är kort och du kommer ha lätt att få jobb. Fredrik Ottosson på Ottossons Golv berättar mer!

Berätta lite om hur det är att arbeta som golvläggare!

En golvläggare har ett fritt arbete där man tar eget ansvar och gör många varierande uppgifter. Man utgår från företagets lokaler men är ute på många olika arbetsplatser, och får träffa mycket folk. 

Det kanske låter som en klyscha, men ingen dag är den andra lik som golvläggare.
Man kommer möta många varierande arbetsuppgifter. Det finns ju väldigt många olika sorters golv och väldigt många sorters underlag som ska hanteras.

Dessutom får man möta en variation av kunder. Kommunala bolag, Nyproduktion av bostäder eller renovering av skolor.

Är det tryggt är det att arbeta som golvläggare?

Det är det absolut! Jag har varit aktiv i branschen i 30 år, och det är väldigt sällan arbetsgivare behöver säga upp personal på grund av arbetsbrist. Man kan se fram emot en trygg och bra betald anställning som golvläggare!

Finns det ett stort behov hos golvbolag att hitta nya golvläggare? 

Ja! Det finns ett genomgående mönster hos alla bolag i Golventreprenad Gruppen. De flesta bolagen i vår koncern söker konstant efter ny personal. Det är mycket tillfredsställande att se att unga människor verkar se golvläggare som ett framtidsyrke.

Hur ska man gå tillväga om man vill utbilda sig till golvläggare?

Det finns olika vägar att gå. Det finns inte särskilt många gymnasiala utbildningar i vårt avlånga land. I Golventreprenad Gruppen har vi fått många nya kollegor genom att utbilda vuxenlärlingar.

En arbetssökande vänder sig till oss. Om vi har haft behov av golvläggare och personen verkar ha huvudet på skaft, blir denne anställd som lärling. Det innebär att man börjar en betald utbildning som varar i tre år. Sedan är de certifierade golvläggare och kan börja jobba på egen hand.

Varför är det extra fördelaktigt att jobba inom Golventreprenad Gruppen?

1. Man blir en del av ett stort sammanhang, med kollegor över hela landet. 

2. Företagen i Golventreprenad Gruppen är de bästa företagen på orten. Man kommer till ett gäng som driver utvecklingen framåt och lär sig mycket av varandra. 

3. Man kommer dessutom till en stabil och ekonomiskt välmående koncern. Det är en stor fördel som medarbetare.

Föregående
Föregående

Samverkan och samarbete i en rikstäckande koncern

Nästa
Nästa

Golventreprenad Gruppen och NOAK Golv gör tilläggsförvärv inom undertak