Golventreprenad Gruppen och NOAK Golv gör tilläggsförvärv inom undertak

Den 7 oktober 2022

Pressmeddelande

Golventreprenad Gruppen och dotterbolaget NOAK Golv förvärvar den välrenommerade undertaksentreprenören Lindqvist Montage i Piteå AB. NOAK Golv har redan idag en ledande position på marknaden för golventreprenader och plattsättning i Norra Sverige - med fokus på Luleå, Umeå, Piteå, Skellefteå och Kiruna. Med förvärvet av Lindqvist Montage i Piteå AB förstärker man befintlig verksamhet inom undertaksentreprenader och tar en ledande position på orten.

Lindqvist Montage i Piteå AB startade sin verksamhet 2016 och har på relativt kort tid vuxit sig starka inom undertaksentreprenader i Norra Sverige. Bolaget omsatte drygt 10 Mkr med god lönsamhet under föregående räkenskapsår och har sex anställda. Golventreprenad Gruppen tillträdde aktierna den 3 oktober 2022, och bolaget kommer under slutet av 2022 att integreras i NOAK Golv.

Det känns inspirerande att bli en del av NOAK Golv och Golventreprenad Gruppen. Vi känner varandra väl sedan tidigare och delar synen på kvalitet, hållbarhet och en stark lokal förankring. Tillsammans kan vi växa och bli ännu starkare och jag är övertygad om att vi kan öka nyttan för våra kunder och medarbetare”, säger Jörgen Lindqvist, VD Lindqvist Montage i Piteå AB.

”Vi har under en längre tid haft ögonen på Jörgen och hans kompetenta team. Vi är mycket glada att nu kunna göra gemensam sak på våra hemmamarknader. NOAK Golv har sedan tidigare en verksamhet inom undertaksentreprenader och vi ser detta som en naturlig expansion av vår affär inom golv- och plattsättning. Den här typen av tilläggsförvärv har vi positiv erfarenhet av sedan tidigare och strategiskt är den intressant för flera av våra bolag inom koncernen”, säger Markus Johansson, VD NOAK Golv AB.

För mer information kontakta gärna:

Markus Johansson, VD, NOAK Golv

Hans Förster, VD, Golventreprenad Gruppen

Föregående
Föregående

Därför bör du utbilda dig till golvläggare

Nästa
Nästa

Golvbranschens framtid